Uddannelse

Vi arbejder for at flere skal få en god uddannelse og dermed flere livschancer. 

Jobplaneten Albertslund

jobplanetenJobplaneten skal gøre flere unge nysgerrige på byggefagene og muligheden for en erhvervsuddannelse efter folkeskolen. Hvert år afholdes en byggefestival samt flere mindre Hyg & Byg-workshops i boligområderne for at fejre det gode håndværk og komme i dialog med børn, unge og forældre. Sammen med folkeskolerne arbejder vi på at udvikle et forløb for 7. klasserne. Og i samarbejde med entreprenørerne på boligområdernes byggesager arbejder vi på at skabe nye typer af fritidsjobs. Jobplaneten er støttet af Den A.P. Møllerske Støttefond. Læs mere her.

 

Brug for en snak?

abc det laver abc uddannnelse og beskaeftigelse udddannelsesvejledningHver mandag og onsdag eftermiddag kan unge kigge forbi, når en vejleder fra Jobcenteret (Gitte) og en boligsocial medarbejder (Lam/Mohammed) tilbyder hjælp til det meste mellem himmel og jord. Mange unge kommer for at få hjælp til, hvilken uddannelse der er den rette for dem at vælge, eller for at få hjælp til at finde et fritidsjob. 

 

 

 

   

Læresteder

modelvrkstedetVi afprøver projekter, hvor skolebørn kan lære på en anderledes måde end i skolen. I Modelværkstedet i Kanalens Kvarter tager frivillige seniorer hver uge imod elever fra byens skoler, som har brug for at lære med hænderne. Det projekt er støttet af TrygFonden. Men ellers foregår lærestederne efter skoletid, og de kan både handle om faglige, sociale og personlige færdigheder. F.eks. tilbydes klassisk lektiehjælp, og der arbejdes med Mod på Matematik. I skoleferier afholdes bootcamps, der både giver oplevelser og sammenhold OG et boost til skolegangen.  Se læresteder 2022 her.

  

Praktikpladser i byggesagerne

abc det laver abc uddannnelse og beskaeftigelse praktikpladserDe mange byggesager, der løber af stablen i Albertslunds boligområder i disse år, betyder, at en masse entreprenører kommer til at arbejde i byen. Vi arbejder for, at de i højere grad vælger lokale unge, når der skal ansættes en lærling i virksomheden. Der samarbejdes også med Byg med Unge-alliancen i Bygherreforeningen for at matche unge læreplads-ansøgere med mestre i byggebranchen. Vi hjælper unge med at lave video-ansøgninger, laver kampagner for at fremme viden om de mange gode uddannelsesmuligheder, der findes inden for byggefagene m.v.