Nyeste blogindlæg

Trine Nørgaard Pedersen

blogger om boligsocialt arbejde i Albertslund.
Mit navn er Trine Nørgaard Pedersen. Jeg har været boligsocial koordinator hos Albertslund Boligsocial Center siden marts 2019. Jeg er uddannet sociolog med speciale i flygtninge. Jeg har tidligere arbejdet med unge på projekter hos Ungdommens Folkemøde, DFUNK, og Mellemfolkeligt Samvirke. I den nuværende helhedsplan arbejder jeg med Bydelsmødrene ...i Albertslund, læresteder for børn og unge, og så er jeg kontaktperson for boligområdet Albertslund Nord, hvor jeg oftest er at finde. Man kan kontakte mig på tlf. 60 35 46 34 eller mail tnp@bo-vest.dk More
feb
02

Kan man få børn til at lave matematik i sommerferien?

IMG_1519-min

Albertslund Boligsociale Center og aktive medborgere holdt sammen en matematik sommercamp i slutningen af skolesommerferien i 2021, hvor børn både kunne lave sjove sommeraktiviteter med deres jævnaldrende og få hjælp til matematikken.

Det løb af stablen den sidste uge i skolernes sommerferie, uge 31, hvor vi bød på fem dages gratis sommercamp, hvor der blev lavet matematik om formiddagen og sjove aktiviteter om eftermiddagen. Campen var for børn, der startede i 6. og 7. klasse efter sommerferien.

Sommercampen blev holdt i Albertslund Nord, hvor beboerhuset Bækgården 17 satte rammen om den første halvdel af dagen, inden vi brugte eftermiddagen ude i byen.

Continue reading
  2017 Hits
0 Comments
2017 Hits
  0 Comments
feb
12

Erfaringer fra mobile COVID-19 testcentre i de almene boligområder

Mobilt-Testcente_20210212-120756_1

COVID-19 pandemien vendte op og ned på det boligsociale arbejde, og en af nye arbejdsopgaver, der opstod i 2020 var at støtte op omkring information om og forebyggelse af virussen. En betydelig del af det arbejde har bestået af at samarbejde med Albertslund Kommune og de fire boligområder i helhedsplanen om at få mobile COVID-19 testcentre på besøg.

Initiativet startede hos Albertslund Kommune, der gerne ville have den mobile testenhed fra Region Hovedstaden til byen, da man lå højt på listen over kommuner med flest incidenttal, og de nærmeste faste COVID-19 testcentre lå i Ballerup og Hvidovre. De ville gerne opfordre flere borgere til at blive testet, og lokale testcentre var et naturligt første skridt i denne strategi.

Albertslund Kommune skulle selv finde lokaler, der kunne anvendes til formålet. Så kontaktede de os i Albertslund Boligsociale Center. Vi faciliterede kontakten til afdelingsbestyrelserne i Blokland, Hedemarken, Albertslund Nord og Kanalens Kvarter, og der blev siden slut august etableret mobile COVID-19 testcentre på skift i de fire almene boligområder.

Continue reading
  6725 Hits
0 Comments
6725 Hits
  0 Comments