Nyeste blogindlæg

Trine Sander

blogger om det boligsociale samarbejde i Albertslund.
Jeg har været i det boligsociale felt i Albertslund siden 1999 og har altid været optaget af, hvordan de lokale ressourcer kan inddrages og sættes i spil. Jeg er nysgerrig på potentialerne og min tilgang til det boligsociale arbejde er som Antoine de Saint-Exupéry beskriver i citatet: ”Hvis du vil have bygget et skib, skal du ikke bringe folk samme...n for at tilvejebringe tømmer eller tilvirke redskaber, du skal ikke uddelegere opgaver eller fordele arbejdet, men vække deres længsel efter oplevelser på det åbne hav”. Jeg har læst ernæring og sundhed og kastede mig som nyuddannet over netværksskabende projekter i Kanalens Kvarter, hvor jeg med sundhed som fælles ramme, involverede de forskellige målgrupper i det sociale liv. Som sekretariatsleder har jeg på det seneste taget diplomuddannelsen i ledelse og har fokus på at udbrede de gode erfaringer til resten af kommunen.Jeg er 45 år og bor i Hvidovre med mine tre teenagebørn fra tidligere ægteskab. I min fritid holder jeg af at bokse, løbe og cykle samt udforske havenes undersøiske verdener som dykker. More
jul
11

Ressourcenetværk - hvorfor nu det?

Ressourcenetvrk

Startskuddet til Albertlunds boligsociale helhedsplan for 2017-20 er også blevet starten på et nyt forum i det boligsociale samarbejde – nemlig det, vi kalder ressourcenetværk. 

Tanken er at videreudvikle de gode erfaringer, som vi gennem årene har opnået med det, som vi tidligere kaldte arbejdssekretariatet. Her mødtes forskellige lokale aktører –professionelle og nøglepersoner – i samskabelsens ånd to gange om året for at drøfte et givent emne eller en lokal udfordring.

Vi har belæg for at tro på, at det styrker det helhedsorienterede perspektiv og skaber rum for det anderledes mulige, når forskellige perspektiver bringes sammen, og lokale ressourcer bringes i spil. Netop denne konstellation medførte, at uventede løsninger kom på bordet, at nye initiativer opstod i samspillet, og ikke mindst at netværket blev styrket på tværs – til glæde for både kommunen, boligselskaberne og beboerne.

Continue reading
  4886 Hits
0 Comments
4886 Hits
  0 Comments
jan
31

Essens af den boligsociale indsats 2017-20

Essens af den boligsociale indsats 2017-20

1. januar 2017 startede en ny boligsocial indsats i Albertslund, som varer fra 2017 til udgangen af 2020. Indholdet af indsatsen er beskrevet i en boligsocial helhedsplan, som er godkendt af Landsbyggefonden.

Hvad er visionen?

Visionen er at skabe attraktive og velfungerende almene boligområder i Albertslund med engagerede og aktive medborgere.

Hvem er med?

Helhedsplanen dækker de fire boligområder: Hedemarken, Kanalens Kvarter, Blokland og Albertslund Nord. I alt 2.228 husstande med ca. 5.000 beboere.

Continue reading
  4806 Hits
0 Comments
4806 Hits
  0 Comments