Nyeste blogindlæg

Line Auossar

blogger om Bydelsmødre i Albertslund
Jeg har siden 2015 været tilknyttet Albertslund Boligsociale Center, først som praktikant, og siden som studentermedhjælper inden for kommunikation, og nu som blogger. Jeg studerer kommunikation og kulturmøde studier på RUC, og har i Albertslund haft fokus på formidling af de projekter, der foregår i boligområderne. 
sep
16

Café Stjernedrys

Birca-4-stor

Hver torsdag fra kl. 12.00 -14.00 foregår Café Stjernedrys i Hedemarken i nogle lokaler, som vi har lånt i den ene ende af kommunens Ungehus. Café-tilbuddet er en del af ABC's samarbejde med jobcentret om en indsats vedr. beskæftigelse og mental sundhed målrettet voksne over 25 år.

Café Stjernedrys er et gruppebaseret tilbud, hvor der pt. primært kommer kvinder. Men alle er velkomne. Deltagerne udtaler, at de kommer, fordi

det er et frirum,de lærer nye ting,de får inspiration til f.eks at leve sunderedet er et sted, hvor man kan tale med andre om de ting, der fylder.

Der er ofte gæster og oplæg, som deltagerne selv har ønsket, f.eks. om økonomi, sundhed, jobsamtale etc. Flere har ønsket et cykelkursus, som vi derfor nu også har startet.

Continue reading
  1362 Hits
0 Comments
1362 Hits
  0 Comments
jan
30

Bydelsmødre gør status i Albertslund

Bydelsmødre gør status i Albertslund


Hvad kræver det at implementere et projekt som Bydelsmødre i en by som Albertslund? Hvilke udfordringer støder man ind i, når man går i gang med at række hånden ud for at hjælpe kvinder i eget netværk? Hør Ferial og Nina, Bydelsmødre i Albertslund, evaluere på, hvorfor det er så vigtigt at skabe tillid i deres arbejde, og hvilke områder de har måtte lægge flest kræfter i.

I Albertslunds boligsociale helhedsplan for 2013-2016 havde styregruppen i Albertslund Nord valgt at arbejde for at få Bydelmødre til området. I 2014 blev de første 12 kvinder med forskellige etniske baggrunde uddannet til at kunne hjælpe kvinder i Albertslund. Gruppen består af kvinder, der taler somali, tyrkisk, arabisk, urdu og dansk.

I videoklippet fortæller Ferial og Nina om, hvorfor de er Bydelsmødre

Continue reading
  7780 Hits
0 Comments
7780 Hits
  0 Comments